Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΤΑΙΝΙΕΣ Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

"ΚΟΣΜΟΣ"
Κονδύλη 15
Τηλ: 2431078775 - 2431027530
Προβάλεται: THE HURT LOCKER


Κινηματογράφος: ΚΟΣΜΟΣ
Διάρκεια:
131 λεπτά
24/03/2010 - 31/03/2010
Ώρες προβολής: 19:00
Ώρες προβολής: 22:00
Κατηγορία: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Σκηνοθεσία: ΚΑΘΡΙΝ ΜΠΙΓΚΕΛΟΟΥ
Σενάριο: ΚΑΘΡΙΝ ΜΠΙΓΚΕΛΟΟΥ, ΜΑΡΚ ΜΠΟΛ
Πρωταγωνιστούν: ΤΖΕΡΕΜΙ ΡΕΝΕΡ, ΆΝΤΟΝΙ ΜΑΚΙ, ΜΠΡΑΙΑΝ ΓΚΕΡΑΡΤΙ, ΡΑΛΦ ΦΑΙΝΣ, ΓΚΑΙ ΠΙΡΣ, ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΟΡΣ
Η Βαγδάτη έχει γίνει μια πόλη-παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν την ζωή τους. Περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά γίνεται έκρηξη από έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό με θανατηφόρες επιπτώσεις. Η Β-Company είναι η μοναδική ομάδα που έχει εκπαιδευτεί να αφοπλίζει αυτές τις θανατηφόρες βόμβες. Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί την ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον καινούριο αρχηγό της ομάδας, Γουίλιαμ Τζέιμς, ο οποίος εφαρμόζει περίεργες τεχνικές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τον θάνατο, κάτι που τρομάζει τους υπόλοιπους στρατιώτες.


"ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 1"
Κουμουνδούρου 20
Τηλ: 2431078775 - 2431032782
Προβάλεται: ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΟΣΤΑ (THE LOVELY BONES)


Κινηματογράφος: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 1
Διάρκεια:
136 λεπτά
24/03/2010 - 31/03/2010
Ώρες προβολής: 19:00
Ώρες προβολής: 22:00
Κατηγορία: ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ
Σκηνοθεσία: ΠΙΤΕΡ ΤΖΑΚΣΟΝ
Σενάριο: ΦΡΑΝ ΓΟΥΟΛΣ, ΦΙΛΙΠΑ ΜΠΟΓΙΕΝΣ, ΠΙΤΕΡ ΤΖΑΚΣΟΝ
Πρωταγωνιστούν: ΜΑΡΚ ΓΟΥΑΛΜΠΕΡΓΚ, ΡΕΙΤΣΕΛ ΒΑΙΣ, ΣΟΥΖΑΝ ΣΑΡΑΝΤΟΝ, ΣΤΑΝΛΕΪ ΤΟΥΤΣΙ, ΣΑΟΪΡΣ ΡΟΝΑΝ, ΜΑΙΚΛ ΙΜΠΕΡΙΟΛΙ
Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, η Σούζι Σάλμον, γυρνώντας από το σχολείο, το Δεκέμβριο του 1973, πέφτει θύμα αποτρόπαιου βιασμού και στη συνέχεια δολοφονείται. Τώρα το κορίτσι, από το μυστηριώδες, μεταβατικό εκείνο στάδιο μεταξύ γης και ουρανού πια, παρακολουθεί καθημερινά την οικογένειά της, που προσπαθεί μάταια να συμβιβαστεί με την απώλεια, αλλά και τους φίλους και τους γνωστούς της, διαπιστώνοντας τις επιπτώσεις που είχε η δολοφονία της σε κάθε έναν ξεχωριστά. Όταν καλείται να επιλέξει μεταξύ της επιθυμίας να εκδικηθεί το δολοφόνο της και του να δει την οικογένειά της να προχωρά, με κάπως επουλωμένες πληγές, το δίλημμα είναι τεράστιο…


"ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 2"
Κουμουνδούρου 20
Τηλ: 2431078775 - 2431032782
Προβάλεται: 180 ΜΟΙΡΕΣ

Κινηματογράφοι: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 2
Διάρκεια:
90 λεπτά
25/03/2010 - 31/03/2010
Ώρες προβολής: 19:30
Ώρες προβολής: 22:00
Κατηγορία: KΩΜΩΔΙΑ
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Σενάριο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Πρωταγωνιστούν: Παναγιώτα Βλαντή, Μιχάλης Μαρίνος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Νικολέτα Καρρά, Σοφία Φαραζή, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιώργος Γιαννόπουλος
Η Άννα είναι μια όμορφη και γοητευτική γυναίκα, παγιδευμένη σ' ένα γάμο που δεν της προσφέρει τίποτα. Δυστυχώς για την ίδια, ο Γιάννης, ο άνδρας της, δίνει μεγαλύτερη σημασία στις επιχειρήσεις του και στη συλλογή έργων τέχνης, διατηρώντας παράλληλα σχέση με την γραμματέα του. Όλα θα αλλάξουν, όταν κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού του Γιάννη στη Νέα Υόρκη, ένας διαρρήκτης, ο Βασίλης, θα μπει στο σπίτι τους. Στην προσπάθεια της να τον ακινητοποιήσει, η Άννα θα καταστρέψει το γραφείο του συζύγου της και μαζί ορισμένα από τα ανεκτίμητα αντικείμενα της συλλογής του. Το απρόσμενο αυτό περιστατικό θα βγάλει την Άννα από το λήθαργο της και σε μια τρέλα της στιγμής, θα αποφασίσει να το σκάσει μαζί με το διαρρήκτη. Το ταξίδι που θα ξεκινήσει, θα την φέρει αντιμέτωπη με τη ζωή και τα λάθη της, ενώ η παρουσία του Βασίλη θα λειτουργήσει ως καταλύτης στην προσπάθεια της να τα ξαναβρεί με τον εαυτό της και να αλλάξει τη ζωή της 180 μοίρες!



"ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ"
Μύλος Ματσόπουλου
Τηλ: 2431020000
Προβάλεται: 11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Κινηματογράφος: ΔΗΜ. ΚΙΝ/ΦΟΣ
Διάρκεια:
150 λεπτά
29/03/2010 - 30/03/2010
Ώρες προβολής: 21:30
Σε συνεργασία με τον Δημοτικό κινηματογράφο, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, φέρνει στο Τρικαλινό κοινό το 11ο Φεστιβάλ Πάτρας.
Οι προβολές θα γίνουν στον Μύλο Ματσόπουλο, τη Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη από τις 9.30 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

ΤΑΙΝΙΕΣ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Mauvaise Route (10 min)
Solitude (9 min)
Angels die in the soil (30 min)
Ένας ήρωας στη Ρώμη (90 min)

ΤΑΙΝΙΕΣ Μ.ΤΡΙΤΗΣ

Attimo fugente (10 min)
West of Edem (21 min)
Elsa (21 min)
Η αρκούδα (20 min)
Μπλε κόκκινο Metamorphosis (video art ,8 min)
Pet shop (7min)
Πολύχρωμη Γη (12 min)
Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρακι (30 min)

ΤΑΙΝΙΕΣ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
«Wrong road- Mauvaise Route» Joan Chemla Γαλλία 12’ μ.μ. 2008
Σε ένα εγκαταλειμμένο δρόμο, ένας νεαρός άνδρας κυνηγά μια μοτοσικλέτα. Στην πορεία, τον περιμένει οιωνός για μια τραγική εξέλιξη.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION
«Solitude» Mehrdad Sheikhan Ιράν 10’ anim. 2008
Ένας πέτρινος κολοσσός έχει ζήσει για χρόνια μοναχικά στον ερημικό πλανήτη του. Κουρασμένος από την απομόνωσή του αποφασίζει να αλλάξει τη μοίρα του.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ (Διεθνές διαγωνιστικό)
«Angels die in the soil» Babak Amini Ιράν – Ιρακινό Κουρδιστάν 30’ μ.μ. 2008
Ένα Ιρακινό-Κούρδο κορίτσι βγάζει χρήματα για τον άρρωστο πατέρα της πουλώντας κόκκαλα Ιρανών στρατιωτών που απέμειναν από τον πόλεμο μεταξύ Ιράν και Ιράκ. Μια μέρα πηγαίνοντας στο σπίτι της βρίσκεται σε ένα περιστατικό τρομοκρατών που εμπλέκεται και ένας Αμερικανός στρατιώτης. Προσπαθώντας να τον βοηθήσει εμπλέκεται και η ίδια στο περιστατικό.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
"Ένας ήρωας στη Ρώμη" σκην. Πάνος Αγγελόπουλος
Η ταινία «Ένας ήρωας στη Ρώμη» είναι ένα ταξίδι ενός νέου που τολμά να κάνει το Όνειρό του πραγματικότητα. Όλα μοιάζουν εύκολα, ένα ταξίδι χωρίς σύνορα. Ένα Όνειρο που πάει να πραγματοποιηθεί. μια στιγμή όλα αλλάζουν ανατρέπονται
Ηθοποιοί: Guiseppe Sulfaro( Malena), Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Στεφανία Καπετανίδη, Θάλεια Αργυρίου, Έφη Παπαθεοδώρου, Γιώργος Ρούφας, Γιάννης Ζουγανέλης, Migo di Paschouale, Barbara Tabita, Daniele Faviti, Maoritsio Nikolosi.
Συμμετέχουν οι: Αντιόπη Σωτηρίου, Εύα Καϊλή και Νίκη Κάρτσωνα.
Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Σενάριο : Πάνος Αγγελόπουλος- Ξενοφών Μπρουτζάκης
Φωτογραφία: Τάκης Ζερβουλάκος
Μουσική: Γιάννης Αιόλου
Τραγούδι: Γιάννης Κότσιρας- Ελένη Τσαλιγοπούλου

ΤΑΙΝΙΕΣ Μ.ΤΡΙΤΗΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Attimo Fuggente σκην. στον Γαβριήλ Τζάφκα
Στις παραμεθόριες περιοχές ένας μόνο αποφασίζει για την τύχη των ανθρώπων: ο Συνοριοφύλακας.
ΔΙΑΚΡΙΣΗ Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
Στον κ. Δημήτρη Λάλο πρωταγωνιστή της ταινίας «Δυτικά της Εδέμ» του Ζαφείρη Χαιτίδη
Ο Αδάμ δαγκώνει το μήλο. Εγκαταλείπει την Εύα και τον κήπο της Εδέμ αναζητώντας το πεπρωμένο του πάνω στη γη. Αυτό που ανακαλύπτει, όμως, είναι ο χειρότερος του εφιάλτης… Δεν μπορείς να ξεφύγεις απ’ τον εαυτό σου.

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ….ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
«Έλσα» σκην. Μαρκαντώνη Χρήστο
Η Ελσα μια οικονομική μετανάστρια έρχεται στην Αθήνα ψάχνοντας να βρει δουλειά. Έπειτα από ορισμένες δυσκολίες αναγκάζεται να εργαστεί για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που μένει και πέφτει θύμα ψυχολογικής και σωματικής βίας.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Το βραβείο δόθηκε στον Ψαρουδάκη Γιάννη ταινία για την μουσική της ταινίας Η αρκούδα της Βικτωρίας Βελλοπούλου.
Ο Άγγελος, φωτογράφος, φτάνει σε απομονωμένο χωριό όπου δεν είναι ευπρόσδεκτος. τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ανακαλύπτει ότι στις γύρω περιοχές υπάρχει μια αρκούδα που έχει ήδη σκοτώσει έναν άνθρωπο. περιπλανώμενος στα δάση ο Άγγελος δε θα συναντήσει την αρκούδα αλλά πράγματα που ίσως δε θα έπρεπε.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ VIDEO ART
Μπλε Κόκκινο Metamorphosis σκην. Πέννυ Δίκα -Κορνέτη
Πρόκειται για δυο βίντεο αρτ που η ρυθμική διαδοχή των εικόνων με την υποστήριξη της μουσικής από ηλεκτρονικά όργανα εκπέμπει ποιητική διάθεση με χρωματικές φόρμες που διαλύονται και ανασυντίθενται το παιχνίδι σχημάτων και χρωμάτων //στο κρόκινο μια συνεχής μετάπλαση που προκύπτει από την πύκνωση και αραίωση μορφωμάτων υπογραμμίζεται από την υπόκρουση των ξύλινων κρουστών(nagoya maribas)

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
Pet shop σκην. Μιχαήλ Γαβριήλ Ζενέλης
Η ζωή είναι ένα θείο δώρο. Η κοινωνία μας αντιλαμβάνεται και αξιολογεί την ζωή σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια και την κοστολογεί αναλόγως. Δίνει αξία στο φαίνεσθε και όχι στην ουσία. …

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Πολύχρωμη γη σκην. Βαγγέλης Λαλόπουλος
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο άνθρωπος νοιάζεται τόσο πολύ για το μέλλον, κάτι που είναι λίγο ειρωνικό, διότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει μέλλον. Έχουμε τροποποιήσει το περιβάλλον τόσο πολύ, που τώρα θα πρέπει να τροποποιήσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, ώστε να μπορούμε να ζήσουμε σε αυτό. Όσο περισσότερο εκμεταλλευόμαστε την φύση τόσο περισσότερο οι επιλογές μας μειώνονται μέχρι να μείνει μόνο μία: ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Η καινούργια βιομηχανική οικονομία μας παίρνει ένα βουνό καλυμμένο από δέντρα, λίμνες, ρυάκια και το μετατρέπει σε ένα βουνό από σκουπίδια και λασπώδεις λακκούβες...

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ANIMATION
Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι των Παναγιώτη Ράππα & Άγγελο Ρουβά
Το φιλμ με τίτλο «Το μικρό ποντίκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστέρι», είναι μια προσαρμογή για τη μικρή οθόνη μιας πολύ πετυχημένης ιστορίας του Ευγένιου Τριβιζά. Είναι μια δυναμική, αλλά και τρυφερή, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, της οποίας ο ήρωας είναι ένα μικρό ονειροπόλο ποντίκι, που έχει σαν στόχο ζωής να αγγίξει ένα αστέρι. Οι περιπέτειες αυτού του μικρού ποντικιού στην πορεία του για την υλοποίηση του ονείρου του είναι γεμάτες συναρπαστική δράση (χωρίς καμίας μορφής βία), κατάλληλες για παιδιά ηλικίας 4-8 χρονών. Ταυτόχρονα, τα μηνύματα που δίνει η ιστορία αγγίζουν και μεγαλύτερα παιδιά και γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου