Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΤΑΙΝΙΕΣ Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

"ΚΟΣΜΟΣ"
Κονδύλη 15
Τηλ: 2431078775 - 2431027530
Προβάλεται: ΒΡΕΧΕΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ



Κινηματογράφος: ΚΟΣΜΟΣ
Διάρκεια: 91 λεπτά
22/04/2010 - 28/04/2010
Ώρες προβολής: 17:30
Κατηγορία: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Σκηνοθεσία: ΚΡΙΣ ΜΙΛΛΕΡ
Σενάριο: ΦΙΛ ΛΟΡΝΤ, ΚΡΙΣ ΜΙΛΛΕΡ
Ο Φλιντ Λόκγουντ είναι ένας φιλόδοξος εφευρέτης, όμως όλες του οι δημιουργίες μόνο προβλήματα φέρνουν στη μικρή του πόλη. Κι όμως ο Φλιντ είναι αποφασισμένος να σχεδιάσει κάτι που θα κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους. Όταν το τελευταίο του κατασκεύασμα, μια μηχανή που μετατρέπει το νερό σε φαγητό, καταστρέφει κατά λάθος την πλατεία της πόλης και εκτοξεύεται στα σύννεφα, ο Φλιντ θεωρεί ότι η καριέρα του έχει τελειώσει. Μέχρι που κάτι απίστευτο συμβαίνει: ο ουρανός αρχίζει να βρέχει τσίζμπεργκερ! Η μηχανή του τελικά δουλεύει! Ο γαστρονομικός καιρός γνωρίζει αυτόματα τεράστια επιτυχία και το όνειρο του Φλιντ γίνεται πραγματικότητα. Μέχρι που η μηχανή αρχίζει να συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα, εκτοξεύοντας μακαρονάδες-ανεμοστρόβιλους και γιγάντιους κεφτέδες. Τώρα ο Φλιντ θα πρέπει να συνεργαστεί με τη νεαρή μετεωρολόγο Σαμ Σπαρκς για να σταματήσουν τη μηχανή και να σώσουν τον κόσμο από τα απειλητικά καιρικά φαινόμενα φαγητού.






"ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 1"
Κουμουνδούρου 20
Τηλ: 2431078775 - 2431032782
Προβάλεται: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ


Κινηματογράφος: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 1
Διάρκεια: 100 λεπτά
22/04/2010 - 28/04/2010
Ώρες προβολής: 19:30
Ώρες προβολής: 22:00
Σκηνοθεσία: ΑΝΑΝΤ ΤΑΚΕΡ
Σενάριο: ΝΤΕΜΠΟΡΑ ΚΑΠΛΑΝ, ΧΑΡΙ ΕΛΦΟΝΤ
Πρωταγωνιστές: ΤΖΟΝ ΛΙΘΓΚΟΟΥ , ΕΙΜΙ ΑΝΤΑΜΣ , ΜΑΘΙΟΥ ΓΚΟΥΝΤ , ΑΝΤΑΜ ΣΚΟΤ
Κατηγορία: ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΟΜΕΝΤΙ
Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, χωρίς την πολυπόθητη πρόταση γάμου, η Άννα Μπρέιντι (Έιμι Άνταμς), διακοσμήτρια διαμερισμάτων προς ενοικίαση, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Επενδύοντας στην αρχαία ιρλανδική παράδοση που θέλει τις γυναίκες να κάνουν πρόταση γάμου στους άνδρες κάθε 29η Φεβρουαρίου (Leap Day), η Άννα αποφασίζει να ακολουθήσει τον καρδιολόγο φίλο της Τζέρεμι (Άνταμ Σκοτ), από την Βοστόνη, στο Δουβλίνο και να 'ναι εκείνη που θα ζητήσει το χέρι του. Απλό κι εύκολο! Για κακή της τύχη, η Άννα ταλαιπωρημένη από αναξιόπιστες αεροπορικές εταιρίες και κακές καιρικές συνθήκες, αναγκάζεται να μείνει στην άλλη πλευρά της Ιρλανδίας. Εκεί θα ζητήσει τη βοήθεια ενός ανέμελου, αλλά δύστροπου σεφ, του Ντέκλαν (Μάθιου Γκουντ), για να μπορέσει να διασχίσει τη χώρα. Καθώς οι 2 τους "τσακώνονται" στο Σμαραγδένιο Νησί, θα ανακαλύψουν κάτι που έπρεπε να ήξεραν ήδη: ο δρόμος για την αγάπη μπορεί να σε ταξιδέψει σε μέρη που δεν περίμενες.





"ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 2"
Κουμουνδούρου 20
Τηλ: 2431078775 - 2431032782
Προβάλεται: ΕΠΙΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ


Κινηματογράφος: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 2
Διάρκεια: 112 λεπτά
22/04/2010 - 28/04/2010
Ώρες προβολής: 19:30
Ώρες προβολής: 22:00
Κατηγορία: ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Σκηνοθεσία: ΑΝΤΙ ΤΕΝΑΝΤ
Σενάριο: ΣΑΡΑ ΘΟΡΠ
Πρωταγωνιστές: ΤΖΕΡΑΡΝΤ ΜΠΑΤΛΕΡ , ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΑΝΙΣΤΟΝ , ΚΡΙΣΤΙΝ ΜΠΑΡΑΝΣΚΙ
Ο Μάιλο Μπόιντ (Τζέραρντ Μπάτλερ), ένας μάλλον άτυχος κυνηγός επικηρυγμένων, αναλαμβάνει ξαφνικά την υπόθεση των ονείρων του: πρέπει να εντοπίσει τη ρεπόρτερ και πρώην σύζυγό του, Νικόλ Χάρλι (Τζένιφερ Άνιστον), η οποία είχε προφυλακιστεί με εγγύηση αλλά δεν εμφανίστηκε στη δίκη της, κυνηγώντας ένα αποκλειστικό θέμα. Αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για μια εύκολη δουλειά, όταν όμως η αποστολή του μπλέκεται με μια υπόθεση συγκάλυψης φόνου, ο Μάιλο συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν είναι ποτέ απλό ανάμεσα σ' εκείνον και τη Νικόλ. Οι δύο πρώην σύζυγοι παρασύρονται σε μια απίστευτη καταδίωξη, προσπαθώντας τελικά να υπερασπίσουν τη ζωή τους. Οι γαμήλιοι όρκοι μπορεί να μοιάζουν δύσκολοι, απ' ότι φαίνεται όμως, η επιβίωση είναι ακόμα δυσκολότερη.





"ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ"
Μύλος Ματσόπουλου
Τηλ: 2431020000
Προβάλεται: ΓΑΖΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ


Κινηματογράφος: ΔΗΜ. ΚΙΝ/ΦΟΣ
Διάρκεια: 49 λεπτά
27/04/2010
Ώρες προβολής: 20:00
Σκηνοθεσία: ο δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ "Εξάντας" Γιώργος Αυγερόπουλος και ο κινηματογραφιστής Γιάννης Καρυπίδης.
Σενάριο: ο γνωστός δημοσιογράφος Νικόλας Ζηργάνος
Οργάνωση και Έρευνα : ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Νασίμ Αλάτρας.
Το ντοκιμαντέρ υπογράφει επίσης και ένα πλήθος συντελεστών - μελών της ομάδας του Εξάντα, όπως ο Γιάννης Παξεβάνης (μουσική), ο Γιάννης Μπιλήρης και η Άννα Πρόκου (μοντάζ) ο Γιάννης Αυγερόπουλος και ο Γιώργος Αλεξόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας).
Η παραγωγή έγινε από την Small Planet και την Αναστασία Σκουμπρή
Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για αυτούς που οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς, στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τον Αύγουστο του 2008, δύο ελληνικά ψαροκάικα έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, που έχει επιβάλλει παράνομα το κράτος του Ισραήλ.Το «Γάζα Ερχόμαστε», καταγράφει αυτό το μοναδικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι. Τα κίνητρα όσων συμμετείχαν στην αποστολή, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. 44 απλοί άνθρωποι από 17 χώρες και ανάμεσά τους 9 Έλληνες, αψήφισαν την πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και κατάφεραν να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν πιστεύεις σε έναν δίκαιο σκοπό.






"ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ"
Τηλέφωνο: 2431020000
Μύλος Ματσόπουλου
Τηλ: 2431020000
Προβάλεται: ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ



Κινηματογράφοι: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Διάρκεια: 130 λεπτά
26/04/2010
Ώρες προβολής: 22:15
Κατηγορία: Κοινωνική
Παραγωγή: Ιαπωνική
Σκηνοθεσία: Γιοχίρο Τακίτα
Πρωταγωνιστούν: Μασαχίρο Μοτόκι, Τσουτομού Γιαμαζάκι, Ριόκο Χιροσού, Καζούκο Γιοσιγιούκι, Κιμίκο Γιο
Ο Ντάιγκο Κογιαμπάσι, μουσικός, μετακομίζει στη γενέτειρα του, όταν μένει άνεργος. Εκεί, απαντώντας σε μια αγγελία της τοπικής εφημερίδας, δεσμεύεται χωρίς να το γνωρίζει από την αρχή και κρυφά από τη γυναίκα του, να προετοιμάζει τους νεκρούς για την «αναχώρησή» τους πριν την καύση. Οταν η γυναίκα του ανακαλύπτει το μυστικό, ο Ντάιγκο πρέπει να διαλέξει... Μια θαυμάσια ταινία που μας διδάσκει ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος αλλά μια καινούρια αρχή. Μια ταινία που διακρίνεται για την ανθρώπινη συγκίνηση και την χαρακτηριστική αισθητική υψηλού επιπέδου, χωρίς εκπτώσεις ήθους και ύφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου